Ostehorn med urter
Marit Marvik

Ostehorn med urter

40 minLett
kr 264,30
6 porsjonerkr 12,00 per porsjon
Overrask familie og venner med ferske ostehorn! Baker du med cottage cheese blir de ekstra gode og saftige.

Horn
150 gCottage Cheese
1 dlMelk, lett
90 gMargarin, blokk
0,5 tsSalt
1 ssBakepulver, stor
2 dlHvetemel, sammalt, grovmalt, ca 110g
3,5 dlHvetemel, siktet, ca 200g
Fyll
100 gRevet ost
1 håndfullFersk basilikum, ev. persille
1 stkEgg
Til servering
1 stkTomatsuppe, pose
Instruksjoner
1

Ha cottage cheese i en foodprocessor og kjør lett. Har du ikke foodprocessor, kan du mose den gjennom en sikt eller kjøre den lett med en stavmikser. Dette for at den ikke skal klumpe seg.

2

Tilsett melk, smeltet smør, salt, bakepulver og mel i bakebollen og bland godt. Hold igjen litt av hvetemelet, og tilsett mer om nødvendig. Deigen skal være glatt og fin å jobbe med.

3

Del deigen i to og kjevle hver del til en sirkel på 25-30 cm i diameter. Del hver sirkel i åtte trekanter med et pizzahjul. Skjær ett snitt på hver trekant. Da er det lettere å forme dem til horn.

4

Bland revet ost og hakkede urter. Dryss litt i midten på hver trekant og rull sammen fra ytterst og inn mot spissen av trekanten. Legg dem med spissen godt under, form som horn og sett på et stekebrett kledd med bakepapir.

5

Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt litt revet ost på toppen. Stekes ved 200 °C i ca. 12 min på midterste rille til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.

6

Server med tomatsuppe

Har du ikke tid eller ork til å bake fra bunnen av, finnes det flere grove bakemikser på markedet som hjelper deg i mål. Følg anvisning på pakken til ferdig deig og deretter steg 3 fra beskrivelsen over.

Foto:

Silje Feiring