Grønnsaksmos

fra Marit Marvik

Til 4 porsjoner

4 stk poteter
1 stk kålrot
5 stk gulrot, normal størrelse
1 stk persillerot
2 ss smør
1,5 dl melk, lett
0,5 ts pepper, m/kvern
0,25 ts muskatnøtt, malt

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 5 min
Vanskelighetsgrad: Lett

En enkel og smakfull måte å lure inn litt ekstra grønnsaker i hverdagen!

  1. Skrell grønnsakene og kutt dem i like store biter. Kok dem i vann til alle bitene er myke. Hell av vannet og la grønnsakene dampe ordentlig av seg. 
  2. Mos grønnsakene med en potetstapper. Tilsett smør og melk.  Rør godt, og smak til med salt og krydder. Ha gjerne også litt muskatnøtt i, det tilfører stappen en nydelig smak!

Tips: Varier med ulike grønnsaker etter hva du har og liker. Prøv for eksempel med søtpotet, sellerirot, jordskokk og gjerne et fedd eller to med hvitløk.


kolonial.no/oppskrifter/2537-marit-marvik-gronnsaksmos/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.