Eplekake med krem

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

Kakedeig
200 g smør
180 g sukker
200 g hvetemel, siktet
1 dl melk, lett
3 stk egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 stk eple, røde
2 ss perlesukker
1 håndfull mandler, hakkede
Epler
5 ss sukker
2 ss kanel
2 ss sitronsaft
Pisket krem
3 dl kremfløte
1 ss sukker
0,5 ts vaniljesukker

Tilbredningstid: 50 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

En saftig og god eplekake blir aldri feil! Topp med perlesukker og hakkede mandler for et ekstra sprøtt resultat.

Forvarm ovnen til 180 grader.

  1. Skrell eplene, rens ut kjernehuset og del i tynne båter. I en passe stor bolle blander du sammen eplene med sitronsaft, sukker og kanel. 
  2. Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn melken og vend forsiktig inn siktet mel, bakepulver, vaniljesukker.
  3. Fordel halvparten av røra i en smurt springform (24 cm diameter) og fordel halvparten av epleskivene utover formen. Hell over resten av røra og fordel den jevnt ut i formen. Legg i resten av epleskivene og avslutt med hakkede mandler og perlesukker. 
  4. Kaken stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter, når du stikker en trepinne i kaken og ingen deig fester seg er den ferdig. Imens kaken står i ovnen pisker du sukker, vaniljesukker og fløte til en luftig krem


kolonial.no/oppskrifter/2538-spoon-eplekake-med-krem/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.