Fredagstaco

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

400 g kjøttdeig, storfe
1 pk tacokrydder
0,5 stk agurk, i terninger
300 g maiskorn
3 dl rømme, lett
200 g tacosaus, medium
1 stk crispisalat, grovhakket
2 stk tomat, i terninger
1 stk rødløk, i terninger
2 stk lime, i båter
1 håndfull koriander, frisk, grovhakket
150 g revet ost
6 stk tortillalefse large
4 stk tacoskjell
Guacamole
1 stk avocado
0,5 stk lime, saften av
1 fedd hvitløk, finhakket
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern

Tilbredningstid: 20 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Klassisk fredagstaco er en sikker vinner hos store og små!

  1. Start med guacamolen; del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut kjøttet. Finhakk hvitløken og mos sammen med avokadoen, smak til med limesaft salt og pepper. Legg steinen i guacamolen frem til servering slik at den ikke blir misfarget. 
  2. Vask, rens og kutt det grønne og legg over i skåler sammen med revet ost, rømme og salsa. 
  3. Stek kjøttdeig sammen med tacokrydder. Varm lefser og skjell etter anvisning på pakken. 

Fyll skjell og lefser etter ønske og server med hjemmelaget guacomole. 



kolonial.no/oppskrifter/2557-spoon-fredagstaco/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.