Lussekatter

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

Deigen
200 g smør
5 dl melk, lett
50 g gjær, fersk
1 stk egg
1,5 kg hvetemel, siktet
0,25 g gurkemeie
150 g sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
Før steking
1 stk egg, til pensling
2 ss rosiner, til pynt

Tilbredningstid: 1 time
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Ingen desember uten deilige og lune lussekatter til Luciadagen!

Denne oppskriften gir ca. 20 lussekatter

  1.  Smelt smøret og tilsett melken, varm opp til melken er ca. 37 grader. Deretter smuldrer du inn gjæren og rører den ut, så tilsetter du til slutt gurkemeie og blander godt. 
  2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Bland godt før du tilsetter melet litt og litt av gangen. Når deigen er smidig dekker du bakebollen med plast og lar den hvile på et lunt sted i ca. 60 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader. 
  3. Når deigen er ferdig hevet legger du den på et melet underlag. Del i 20 deler, trill tynne pølser og form hver del i en S.
  4. Pisk sammen egget og pensle lussekattene før du pynter med rosiner. Stekes i ca 8-10 minutter til de er lett gylne. 


kolonial.no/oppskrifter/2582-spoon-lussekatter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.