Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

1 t
Lett
dl kulturmelk
dl kruskakli
dl linfrø
dl vann
stk gjær, fersk
ss sukker
ts salt
dl hvetemel, siktet

Det er alltid godt med ferske rundstykker, både til frokost, lunsj og ved siden av supper og salater. Hvetekli og linfrø gir ekstra god smak!


  1. Varm kulturmelken til den er lunken. Ha kruskakli og linfrø i en bakebolle. Hell melken over og rør om.
  2. Varm vannet til 37°C og rør ut gjæren. Hell væsken i bollen, tilsett sukker og salt og rør det hele godt sammen. Ha i hvetemel og arbeid deigen til den blir blank og smidig. Trekk plastfolie over bollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 45 min.
  3. Ha deigen på et melet bakebord og kna den godt. Del deigen i ca. 18 like emner og trill dem til rundstykker. Legges på et brett kledd med bakepapir. Pensle med vann og dryss deretter over linfrøene.
  4. Stekes ved 250° C i ca. 7 min på midterste rille. Avkjøles på rist. 

Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Kefir
Bytt Allerede i handlekurven Økologisk, 1 l
kr.
Produktbilde
0 stk Kruskakli Hvete
Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Produktbilde
0 stk Linfrø
Bytt Allerede i handlekurven Økologisk, 350 g
kr.
Produktbilde
0 stk Fersk Gjær Original
Utsolgt Allerede i handlekurven 50 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sukker
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Økologisk, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Seltin
Bytt Allerede i handlekurven Original, 550 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvetemel Siktet
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Boks, 1 kg
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten