Dinosaurkake
Silje Feiring

Dinosaurkake

1 tLett
kr 140,50
1 porsjonkr 132,70 per porsjon
Kaken for alle små dinosaur-fans! Med noen snarveier har du enda mer tid til pynten!

Kake
1 stkSjokoladekake-miks
3,5 dlVann
200 gMeierismør, smeltet
Fyll
5 dlVaniljekrem
Pynt
1 pkSjokoladeglasur langpanne, miks
50 gMeierismør, smeltet
4 ssVann, (4-6 ss)
100 gKjeks, sjokoladebiter
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Rør sammen vann og smeltet smør. Bland inn posens innhold og rør sammen. Smør en springform på ca. 26 cm diameter og tilsett røren. Stek på nederste rille i ca. 20-25 min. Sjekk med en kakenål på midten av kaken. Hvis nålen er ren, er kaken ferdig. Avkjøl først i formen, så på rist.

3

Til glasuren: bland posens innhold med 50 g smeltet smør. Rør forsiktig inn 4-6 ss. vann til passe tykk konsistens. Tilsett vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.

4

Når kaken er avkjølt deler du bunnen i 3 deler. Legg det nederste laget på serveringsfatet og topp med vaniljekrem. Legg på neste lag og gjenta. Til slutt legger du på lokket.

5

Fordel sjokoladeglasuren over kaken, knus kjeksen og strø på toppen og kantene. Finn frem noen lekedinosaurer, vask godt og plasser på toppen.

Foto:

Silje Feiring