Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

1 t
20 min forarbeid
Lett
Sukkerbunn
stk bløtkake, miks
dl vann
stk egg, smeltet
Vaniljefyll
dl vaniljekrem
dl jordbærsyltetøy
Smørkrem
g smør, romtemperert
ts melk, hel
dl melis
ts vaniljesukker
Til dynking
ss melk, ekstra lett
Pynt
g fondant, hvit
g lakrisstang

Rekk opp hånda de som vil ha kaninkake i bursdagen sin! I denne oppskriften har vi sneket inn noen snarveier som gir deg mer tid til pynten! :)


Forvarm ovnen til 170 grader. Ta ut smøret slik at det blir romtemperert.

Kake

  1. Begynn med sukkerbunnen: Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen. Tilsett posens innhold og pisk kraftig med mikser i 3 minutter. Smør en rund form (ca. 24 cm) og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen. Stek på midterste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i formen på rist.
  2. Så lager du smørkremen: visp sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett melken gradvis mens maskinen går til du får en luftig krem.
  3. Bland sammen vaniljekrem og jordbærsyltetøy til fyllet. Når kaken er avkjølt deler du bunnen i  3 deler. Legg det nederste laget på serveringsfatet og dynk med melk. Fordel halvparten av vaniljekremblandingen over. Gjenta prosessen med de andre lagene. Fordel smørkremen over hele kaken. Dersom du har tid setter du kaken kjølig til smørkremen stivner. 

Pynt

  1. Dryss litt melis på en ren kjøkkenbenk og kjevl ut fondanten. Snu kontinuerlig og dryss på mer melis hvis nødvendig. Når du har kjevlet den ut stor nok til å dekke kaken løfter du den opp og legger over kaken slik at den dekker topp og sider. Bruk hendene til å glatte ut og bruk ett pizzahjul til å skjære bort det overflødige. Det som er til overs kan du gjerne rulle til pølser og bruke som pyntekant.
  2. Kutt lakrisstenger til øyne og nese, pensle med litt vann og trykk forsiktig på.  Ører kan du lage av papir og feste med grillpinner eller lignende. 


Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Bløtkake Bakemiks
Allerede i handlekurven 357 g
kr.
Produktbilde
0 stk Frokostegg Fra Frittgående Høner
Bytt Allerede i handlekurven Str L, 12 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Piano Vaniljekrem
Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Jordbærsyltetøy Hjemmelaget
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Tine Helmelk
Bytt Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Produktbilde
0 stk Melis
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Vaniljesukker
Bytt Allerede i handlekurven 175 g
kr.
Produktbilde
0 stk TineMelk Ekstra Lett
Bytt Allerede i handlekurven 1,75 l
kr.
Produktbilde
0 stk Hvit Sukkerfondant
Allerede i handlekurven 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Malaco Kick Lakrisstang
Bytt Allerede i handlekurven 1 stk, 23 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten