Tallkake

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

Kakebunn
200 g smør, smeltet
400 g sukker
4 ss bakekakao
200 g hvetemel, siktet
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 stk egg
Glasur
130 g smør, romtemperert
3 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
250 g melis
Pynt
50 g kjeks, barn
1 stk godteri, blandet

Tilbredningstid: 10 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

En skikkelig bursdagskake med tall! Man vil jo se hvor gammel man har blitt!

Forvarm ovnen til 200 grader. 

  1.  Smelt smør og bland sammen det tørre i en bolle. Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Tilsett smør i eggedosisen og sikt inn det tørre. Rør godt sammen. 
  2. Hell røren i en smurt langpanne (ca. 30x40 cm) og stek i ca. 25-30 minutter, avhengig av ovn og form. Sjekk med en strikkepinne eller skarp kniv om kaken er ferdig. La den avkjøles noen minutter i formen før du legger den over på en rist. 
  3. Tilsett alle ingrediensene til glasuren i en bolle og bland godt sammen. Legg kaken på serveringsfatet og skjær ut tallet. Fordel glasuren over kaken og pynt med masse godt. 

Tips: Det kan være lurt å lage en sjablong av tallet før du starter. Legg et ark over formen og tegn på tallet. Klipp ut, legg over kaken og kutt i vei. Bytt gjerne ut godteriet med bær eller frukt hvis du ønsker det. Avkappet kutter du i små stykker, pynter med glasur og serverer ved siden av!


kolonial.no/oppskrifter/2602-spoon-tallkake/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.