Chili con carne i form

fra Marit Marvik

Til 4 porsjoner

600 g kjøttdeig, kylling
2 ss rapsolje
1 stk gul løk
1 stk paprika, rød
400 g tomater, hakkede
2,5 dl vann
1 stk chili con carne, base
400 g kidneybønner
1 håndfull tortillachips
100 g revet ost
Guacamole
1 fedd hvitløk
0,25 stk gul løk
1 ts chilipepper, rød, finhakket
2 stk avocado
0,5 stk lime
0,25 ts salt, havsalt
Salat med mango
1 pk salatmix, babyleaf
1 pk cherrytomater, røde
1 stk mango
Serveres med
1 stk tacosaus, medium


Vanskelighetsgrad: Lett

Dette er skikkelig godt – kosemiddag!

Forvarm stekeovnen til  200°C 

  1. Stek kyllingkjøttdeig i litt olje. Kutt løk og paprika i små terninger, stek sammen med kjøttdeigen til grønnsakene er myke.
  2. Hell i hakkede tomater og vann, tilsett chili con carne-basen. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca. 10 min. Skyll bønnene og bland dem inn til slutt.
  3. Ha chili con carne i en ildfast form. Legg tortillachips på toppen og dryss over ost. Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen, ca. 15 min. Imens lager du guacamole og salat med mango. 
  4. Server chili con carne i form med guacamole, tacosaus, tortillachips og salat.

Guacamole

  1. Finhakk hvitløk og bland med hakket løk og finhakket chili.
  2. Del avokado på langs, vipp ut steinen i midten med en kniv. Løft ut kjøttet med en skje. Mos avokadokjøttet med en gaffel eller bruk stavmikser. Bland inn løk, hvitløk og chili. 
  3. Press i limesaft og smak til med salt og ev. pepper. La gjerne avokadosteinene ligge i frem til servering, da holder fargen seg bedre.

Salat med mango

  1. Del tomater i to og mango i store biter. Bland sammen med babyleaf.

kolonial.no/oppskrifter/2609-marit-marvik-chili-con-carne-i-form/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.