Chili con carne taco

fra Marit Marvik

Til 4 porsjoner

400 g karbonadedeig, ev. kjøttdeig
2 ss rapsolje
1 stk paprika, rød
400 g tomater, hakkede
2 dl vann
1 stk chili con carne, base
400 g kidneybønner
1 stk maiskorn
Mangosalsa
1 stk mango
0,5 stk lime
0,5 stk chilipepper, rød
1 håndfull koriander, frisk
Tilbehør
4 stk tomat
2 stilk vårløk
1 stk salatmix
1 pk tortillalefse medium
100 g revet ost
1 stk tacosaus, mild
1 stk guacamole, ferdig


Vanskelighetsgrad: Lett

Taco i ny forkledning! Ekstra godt krydret kjøttmiks servert med mangosalsa!

Forvarm stekeovnen til 200°C 

  1. Stek kjøttdeig i litt olje. Kutt paprika i biter og tilsett i pannen. Stek videre i 1-2 minutter. Ha i hakkede tomater, vann og chili con carnebasen. Kok opp under omrøring og la den småkok i ca. 10 minutter. Bland inn godt skylte bønner og mais mot slutten av koketiden. 
  2. Skjær grønnsakene i passende biter og ha dem i serveringsskåler. Lag mangosalsa. 
  3. Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm i ovnen i noen minutter. Eventuelt bruk en mikrobølgeovn, men pakk dem da inn i et kjøkkenhåndkle.
  4.  Server varme tortillalefser med chili con carne-blandingen, grønnsaker og mangosalsa! 

Mangosalsa

  1. Fjern skall og sten på mangoen. Kutt i små biter eller kjør lett med stavmikser. Ha i saften fra lime og bland godt. 
  2. Finhakk rød chili og koriander, og rør inn. Smak til med salt og pepper.

kolonial.no/oppskrifter/2611-marit-marvik-chili-con-carne-taco/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.