Pannekaker fylt med chili con carne

fra Marit Marvik

Til 4 porsjoner

400 g kjøttdeig, storfe
2 ss rapsolje
1 stk gul løk
1 stk paprika, rød
400 g tomater, hakkede
2,5 dl vann
1 stk chili con carne, base
400 g kidneybønner
1 stk maiskorn
Pannekaker
1 stk pannekaker, miks
12 dl vann
Gratineres med
100 g revet ost
Ved servering
2 stk gulrot
1 stk agurk
1 stk mango
1 håndfull cherrytomater, røde
2 stilk vårløk


Vanskelighetsgrad: Lett

Pannekaker er en storfavoritt i mange hjem. Denne er fylt med chili con carne!

Forvarm stekeovnen til 200°C 

  1. Stek kjøttdeigen i litt olje. Skjær løk og paprika i små terninger og stek dem sammen med kjøttet til grønnsakene er myke. Hell i hakkede tomater og vann, og rør inn chili con carnebasen. Kok opp under omrøring og la det hele småkoke i ca. 10 min. Skyll bønnene. La dem og maisen renne godt av og bland dem i til slutt.
  2. Bland sammen pannekakerøren etter anvisning på pakken. Smelt litt smør i en stekepanne på medium-høy varme. Ha i røre så det akkurat dekker bunnen. Stek til røren har stivnet på oversiden, snu og stek ferdig på den andre siden. Gjenta til du har brukt opp røren.
  3. Fordel kjøttfyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en ildfast form. Dryss over ost og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gyllen.
  4. Til servering! Skjær skrelte gulrøtter, agurk og mango i staver og sett i et glass. Del tomater og vårløk i biter og strø på toppen av de fylte pannekakene, sett formen på bordet. Vær så god!

kolonial.no/oppskrifter/2612-marit-marvik-pannekaker-fylt-med-chili-con-carne/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.