Hamburgere med bearnaisesaus

fra Marit Marvik

Til 6 porsjoner

Hamburgere
799,99 g kjøttdeig, storfe
1 stk gul løk, finhakket
0,4998 ts pepper, malt
1 dl vann
Bearnaisesaus
1 stk bearnaise base
1,5 dl vann
1,99 dl melk, lett
75 g smør
Ovnsbakte båtpoteter
799,99 g poteter
3 ss rapsolje
Tilbehør
1 stk crispisalat
3 stk tomat
1 stk rødløk
10 stk sylteagurk, skivet
1 pk hamburgerbrød


Vanskelighetsgrad: Lett

Hamburger med bearnaisesaus og ovnsbakte poteter!

Ovnsbakte båtpoteter

  1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
  2. Skjær potetene i båter og legg utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og krydre med urter, salt og pepper. Vend på potetene slik at olje og krydder blir jevnt fordelt.
  3. Stek potetene i 20-30 minutter. Bruk en gaffel eller spiss kniv for å sjekke om de er ferdige.

Hamburger

  1. Ha kjøttdeig, finhakket løk, salt, pepper og vann i en bolle og rør det godt sammen. 
  2. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker, som igjen klemmes ut til porsjonsburgere. 
  3. Stek i en varm stekepanne med litt smør eller olje, ca. 1-2 min på hver side.

Bearnaisesaus

  1. Ha bearnisebasen i en kjele, tilsett vann og melk. Kok opp under omrøring. La sausen koke 1 minutt mens du rører av og til. 
  2. Pisk inn smør og pisk godt til du får en luftig saus. Ikke kok sausen etter smøret er rørt inn.

Servering

  1. Toast hambugerbrødene i brødristeren og del burgerbrødene i to. 
  2. Start med bunnen, legg salat oppå. Fortsett med tomat, sylteagurk og rødløk, deretter burger og bearnaise. Legg brødet på toppen av burgeren, gap høyt og kos deg!

kolonial.no/oppskrifter/2613-marit-marvik-hamburgere-med-bearnaisesaus/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.