Pizza bolognese

fra Marit Marvik

Til 4 porsjoner

Pizzadeig
1 stk pizzabunn, miks
2,5 dl vann
Topping
400 g kjøttdeig, storfe
2 ss rapsolje, til steking
1 stk gul løk
2 stk gulrot
1 stk bolognese, base
400 g tomater, hakkede
2 dl vann
8 stk cherrytomater, røde
200 g revet ost
1 håndfull basilikum, fersk
1 stilk vårløk


Vanskelighetsgrad: Lett

Pizza med kjøttsaus er skikkelig lørdagskos med familien! Denne er superrask å lage.

Forvarm stekeovnen til 250°C 

  1. Lag pizzadeig etter anvisning på pakken. Lag 4 runde emner og la de hvile under plast.
  2. Stek kjøttdeig med olje. Kutt løk og -gulrøtter i små terninger, og ha det sammen med kjøttet. Tilsett bolognesebasen, hakkede tomater og vann. Kok opp under omrøring og la det hele småkoke i ca. 10 min.
  3. Klapp bunnene forsiktig ut på bakepapirkledd stekebrett. Fordel bolognesesausen på bunnene og topp med små tomatskiver og revet ost. Stekes i ovnen på midterste i 10-12 min til bunnen er sprø og osten gyllen.

Tips: Knip av noen basilikumblader, kutt litt vårløk og dryss over pizzaene før servering.


kolonial.no/oppskrifter/2614-marit-marvik-pizza-bolognese/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.