Kyllingfilet med potetsalat og hollandaise

fra Marit Marvik

Til 6 porsjoner

900 g kyllingfilet
1 ss rapsolje, til pensling
Potetsalat
750 g poteter
0,4998 dl balsamico vineddik
1,5 dl olivenolje
1,99 ss flytende honning
1 stk rødløk
3 stilk vårløk
1 stk paprika, rød
Hollandaise
1 stk hollandaise base
1,5 dl vann
1,99 dl melk, ekstra lett
0,4998 stk sitron
75 g smør
1 ts kapers
1 stk vårløk
Serveres med
1 stk squash
1,99 stk gulrot, normal størrelse


Vanskelighetsgrad: Middels

Kylling og hollandaise er en perfekt smakskombinasjon! Her er det bare å glede seg til middag.

  1. Pensle med olje og krydre kyllingfiletene. Grilles i ca. 2 min på hver side, la de så ligge å trekke et sted på grillen der det ikke er så varmt. Du kan gjerne bruke grillpanne og steke dem inne, eller bare steke dem vanlig. Bruk et steketermometer, de skal ha en kjernetemperatur på 68°C.
  2. Skrell potetene og kok dem med litt salt i vannet. Rør sammen balsamicoeddik, olje og honning. Del varme poteter i båter og hell over oljedressingen. Tilsett rødløk i tynne båter, vårløk i tynne ringer og biter av rød paprika.
  3. Ha hollandaisebasen i en kjele. Tilsett vann og melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Press i sitronsaft. Rør inn smør. Pisk sausen godt så den blir lett og luftig. Tilsett kapers og vårløk i småbiter. Trekk sausen til side, legg på lokk. Sausen må ikke kokes opp igjen etter smør er tilsatt.
  4. Bruk en ostehøvel og skjær lange skiver med squash og gulrøtter. Legges i kokende vann rett før servering og er ferdig på 1 minutt. God middag!

kolonial.no/oppskrifter/2621-marit-marvik-kyllingfilet-med-potetsalat-og-hollandaise/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.