Innbakt torsk i spekeskinke med hollandaise
Marit Marvik

Innbakt torsk i spekeskinke med hollandaise

30 minLett
kr 598,37
4 porsjonerkr 108,08 per porsjon
Torsk pakket inn i spekeskinke gir en ekstra god smak!

4 stkFersk torskefilet, uten skinn
80 gSpekeskinke, skiver
1 håndfullFersk basilikum
50 gSoltørkede tomater
Potetstappe:
2 ssMeierismør
4,5 dlMelk
1 pkPotetstappe, fryst
1 stkJordskokk
1 stkGressløk, frisk
Salat
1 pkSalatmix
1 stkAgurk
1 pkSukkererter
2 stkTomater
Hollandaise
1 stkHollandaise-saus, miks
75 gMeierismør
2 dlVann
0,5 dlMelk
1 stkLime
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 180° C.

2

Del torskefileten i jevnstore stykker. Krydre lett. Legg basilikumblader og soltørkede tomater på toppen og pakk fisken inn i spekeskinke. Legg i ildfast form og stek i ovnen i ca. 15-17 min på midterste rille.

3

Potetstappe: Tilbered potetstappen etter anvisning på pakken med smør og melk. Skrell og grovriv en jordskokk. Bland den inn i potetstappen sammen med gressløk. Det gir en ekstra god smak, og den blir raskt myk i stappen.

4

Legg skylt salat i en bolle. Skrell agurken og del den i biter. Rens sukkerertene, skjær tomater i biter og bland det hele.

5

Hollandaise: Smelt smøret i en liten kjele og rør inn sausposens innhold. Tilsett vann og melk og kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Pisk sausen godt så den blir lett og luftig. Smak til med presset lime og pepper etter smak.

6

God middag!