Innbakt torsk i spekeskinke med hollandaise

fra Marit Marvik

Til 6 porsjoner

900 g torskefilet, fersk
79,99 g spekeskinke, skiver
1 håndfull basilikum, fersk
49,99 g tomat, soltørket
Salat
1 pk salatmix
1 stk agurk
1 pk sukkererter
1,99 stk tomat
Hollandaise
1 stk hollandaise base
1,5 dl vann
1,99 dl melk, ekstra lett
1 stk lime
75 g smør
1 klype pepper, m/kvern
Tilbehør
1 pk potetstappe
1 stk jordskokk


Vanskelighetsgrad: Lett

Torsk pakket inn i spekeskinke gir en ekstra god smak!

Forvarm ovnen til 180° C. 

  1. Del torskefileten i jevnstore stykker. Krydre lett. Legg basilikumblader og soltørkede tomater på toppen og pakk fisken inn i spekeskinke. Legg i ildfast form og stek i ovnen i ca. 15-17 min på midterste rille.
  2. Tilbered potetstappen etter anvisning på pakken.
  3. Legg skylt salat i en bolle. Skrell agurken og del den i biter. Rens sukkerertene, skjær tomater i biter og bland det hele.
  4. Ha hollandaisebasen i en kjele. Tilsett vann og melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Rør inn smør. Pisk sausen godt så den blir lett og luftig. Smak til med presset lime og pepper etter smak. 
  5. Skrell og grovriv en jordskokk. Bland den inn i potetstappen sammen med gressløk. Det gir en ekstra god smak, og den blir raskt myk i stappen. Knallgodt! 

kolonial.no/oppskrifter/2622-marit-marvik-innbakt-torsk-i-spekeskinke-med-hollandaise/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.