Laksefilet, brokkoli og hollandaise med appelsinsmak

fra Marit Marvik

Til 6 porsjoner

900 g laksefilet
Salat
1 pk salatmix
1,99 stk appelsin
1 pk cherrytomater, røde
1 stk rødløk
Hollandaise
1 stk hollandaise base
1 dl appelsinjuice
0,4998 dl vann
1,99 dl melk, ekstra lett
49,99 g smør
Tilbehør
1 stk brokkoli
1 pk jasminris (boil-in-bag)


Vanskelighetsgrad: Lett

Laks og brokkoli servert med hollandaisesaus med frisk appelsinsmak!

Forvarm stekeovnen til 180°C.

  1. Legg laksestykker i en ildfast smurt form. Dryss litt salt og pepper over og stek laksen i ovnen i ca. 12-15 min på midterste rille. Kok ris etter anvisning på pakningen.
  2. Skrell appelsinen og kutt i biter, del cherrytomater i to og løk i tynne båter. Legg skylt salat i en skål sammen med appelsin, tomater og løk. 
  3. Ha hollandaisebasen i en kjele sammen med appelsinjuice, vann og melk. Kok opp under omrøring, bruk visp. La sausen småkoke 1 min. Rør inn romtemperert smør. Pisk sausen så den blir luftig. Smak til med honning og sitron. Trekk til side, sausen må ikke koke etter at smør er tilsatt.
  4. Damp brokkoli i små buketter i lettsaltet vann og legg i formen sammen med laksestykkene. Ha over litt appelsinhollandaise og server med ris og salat. Server resten av sausen ved siden av – god middag!

kolonial.no/oppskrifter/2623-marit-marvik-laksefilet-brokkoli-og-hollandaise-med-appelsinsma/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.