Biffgryte med fargerike grønnsaker
Marit Marvik

Biffgryte med fargerike grønnsaker

20 minLett
kr 587,10
4 porsjonerkr 105,50 per porsjon
Biffgryte er en klassisk søndagsmiddag, denne med nydelige grønnsaker.

1 stkjegergryte
6 dlVann
2 dlSeterrømme
600 gMørbradbiff, Store strimler
2 ssMeierismør
1 stkGul løk
3 stkGulrøtter
250 gAromasopp
1 stkBrokkoli, fersk
Serveres med
1 kgPoteter (Asterix)
1 stkTyttebærsyltetøy
Instruksjoner
1

Skrell og kok poteter.

2

Hell jegergrytens innhold i en kjele. Tilsett vann og rømme og kok opp under omrøring. La det småkoke, rør av og til i i 10 min.

3

Kutt kjøttet i strimler. Stek det i små porsjoner i varm panne med litt smør. Krydre med salt og pepper og ha kjøttet rett i kjelen. La det hele stå å trekke over svak varme.

4

Rens løken og del den i båter. Skrell gulrøtter og kutt dem i skiver. Surr løken i en middels varm panne med smør. Bland inn gulrøttene og la grønnsakene få litt farge. Stek raskt soppen og tilsett den, løk og gulrøttene i gryten. Rør om og la alt småkoke noen minutter til kjøttet er mørt.

5

Del brokkoli i små buketter, kok dem så vidt og hell av vannet. Bland dem i biffgryten og la dem trekke til seg den gode smaken fra sausen. Server den nydelige gryteretten sammen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Foto:

toro.no