Viltgryte med fargerike grønnsaker

fra Marit Marvik

Til 5 porsjoner

3 dl seterrømme
4,5 dl vann
1 stk viltgryte base
650 g reinsdyr, grytekjøtt
1 stk gul løk
2 ss smør
3 stk gulrot, normal størrelse
250 g aromasopp
1 stk brokkoli
Serveres med
1 kg poteter (asterix)
1 stk tyttebærsyltetøy


Vanskelighetsgrad: Lett

Viltgryte er en klassisk søndagsmiddag, denne med fargerike grønnsaker.

  1. Skrell og kok potetene. 
  2. Ha seterrømme, vann og viltgrytebasen i en kjele og kok opp under omrøring. 
  3. Stek kjøttet i små porsjoner i varm panne med smør i flere omganger. Dryss litt salt og pepper over og ha det i kjelen med saus. Kok ut pannen mellom hver gang med litt vann og ha det også i gryten. 
  4. Rens løken og del den i båter. Surr løken i en middels varm panne med smør. Kutt gulrøtter i skiver og legg i pannen, la de få litt farge før løk og gulrøttene tilsettes i gryteretten. Stek raskt soppen og ha den i gryten. La alt småkoke til kjøttet er mørt.
  5. Del brokkoli i små buketter, kok dem så vidt og hell av vannet. Bland i viltgryten og la dem trekke til seg den gode smaken fra sausen. Server viltgryten sammen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.  

kolonial.no/oppskrifter/2624-marit-marvik-viltgryte-med-fargerike-gronnsaker/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.