Ovnsbakt laks med sitron
Godfisk.no

Ovnsbakt laks med sitron

20 minLett
kr 301,60
4 porsjonerkr 45,51 per porsjon
En salat av avokado, vårløk og eple er kjempegodt tilbehør til ovnsbakt laks. Ris ved siden av passer utmerket, og sammen utgjør det en fargerik, sunn og frisk middagsrett.

Laks
500 gFersk laksefilet
2 ssSoyasaus
4 ssOlivenolje, liten
0,5 stkSitroner, økologisk, saft og skall av
0,5 tsSalt, havsalt
0,25 tsPepper, med kvern
Salat
5 stkVårløk
60 gEple, grønne
1 pkHjertesalat, frisk
0,5 stkAvokado, fersk
Dressing
3 ssSitroner, økologisk, saften av
3 ssOlivenolje, liten
0,5 tsSalt, havsalt
Tilbehør
4 dlBasmatiris
Instruksjoner
1

Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.

2

Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen på 180 grader i ca. 10-12 minutter.

3

Skjær opp salat, vårløk i skiver, og eple i strimler. Del avokado, fjern stein, og skjær avokado- kjøttet i biter. Vend sammen ingrediensene.

4

Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt. Vend dressingen inn i salaten.

5

Server laksen med salat og kokt ris ved siden av!

Foto:

Cathrine Foss