Høstpai med plommer

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

Paideig
250 g hvetemel, siktet
0,5 ts bakepulver
2 ss sukker
200 g smør
1 stk egg
2 ss vann
Plommefyll
1 pk plommer, røde
1 stk vaniljestang
50 g smør
1 dl akasiehonning
Til servering
1 håndfull valnøtter, grovhakket

Tilbredningstid: 40 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett

En smak av høst! Plommepai er supergodt og enkelt å lage!

Forvarm ovnen til 200 grader 

  1. Bland alle de tørre ingrediensene til paideigen. Smuldre i smøret og tilsett egg og vann. Kjevle ut deigen og kle en paiform (ca. 26 cm). Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i 200 grader i ca. 10 min. Ta ut og avkjøl. 
  2. Vask plommene, del i to og ta ut steinen. Kutt hver halvdel i to til passe store båter. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene med en kniv. Smelt smør i en kjele, tilsett honning, vaniljefrø og stenger. La blandingen stå å putre på lav varme til den så vidt begynner å tykne. Fjern vaniljestangen og rør inn plommene. Hell ut overflødig veske slik at paien ikke blir for bløt.
  3. Hell plommeblandingen over den ferdigstekte paibunnen og sett i ovnen. Stek i ca. 25-30 minutter til paien er gyllen. Topp med grovhakkede valnøtter rett før servering.




kolonial.no/oppskrifter/2657-spoon-hostpai-med-plommer/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.