Taco med crispy blomkål

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Crispy blomkål
2 stk blomkål
3 stk egg
2 dl hvetemel, siktet
3 dl griljermel
2 ss chilikrydder
2 ts spisskummin
2 ss paprikakrydder
2 ts hvitløkspulver
2 klype salt, havsalt
Enkel guacomole
2 stk avocado
2 fedd hvitløk, finhakket
1 klype salt, havsalt
0,5 stk lime, saften av
8 stk tortillalefse, mais
1 stk mango, i skiver
1 pk hjertesalat
2 dl rømme, lett
1 håndfull koriander, frisk, grovhakket
1 stk chilipepper, rød, finhakket
1 stk lime, i skiver
1 stk tacosaus, medium

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Crispy blomkål en spennende ny vri på fredagskosen eller kjøttfri mandag!

Forvarm ovnen til 210 grader, vask og rens det grønne.

  1. Vask og rens blomkålen. Del i mindre buketter med cirka samme størrelse. Finn frem tre dype skåler. Pisk egg i den ene, ha mel i den andre og i den siste blander du griljermel og krydder. Vend blomkålbukettene først i mel, så egg og til slutt i griljermelblandingen. Legg over på ett bakepapirkledd ovnsbrett og stek i 15-20 minutter til blomkålen er mør. Pass på at det er god plass mellom bukettene. Du kan eventuelt fordele dem på to brett.
  2. Mens blomkålen står i ovnen lager du guacomolen; Del avocadoene i to, fjern steinene (ikke kast dem!) og ta ut kjøttet med en spiseskje. Kjør avocado, hakket hvitløk, salt og lime med en stavmikser. Hell over i en serveringsskål. Legg en av steinene på toppen av guacamolen fram til servering (da beholder den grønnfargen).
  3. Del mango i skiver, grovhakk salat og koriander, finhakk chili og del lime i skiver. Stek lefser etter anvisning på pakken og topp med tacosaus, guacomole, mango, blomkål, chili, rømme og koriander.

PS: Smak deg frem med ditt favorittkrydder; alle liker det litt forskjellig!


kolonial.no/oppskrifter/2658-spoon-taco-med-crispy-blomkal/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.