Bakte neper med laks

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Neper
8 stk nepe, i båter
2 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss balsamico vineddik
1 håndfull timian, frisk
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
Laks
4 stk laksefilet
2 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
2 ss solsikkeolje og stekeolje
Yoghurtdressing
2 dl yoghurt, naturell
2 ss sitron, saften av
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
Tilbehør
0,5 stk sitron, i skiver
1 pk salatmix, babyleaf
1 ss ekstra virgin olivenolje
1 klype salt, havsalt

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Neper er et smakfullt alternativ til poteter. Serveres med laks, salat og rømmedressing. Ekte, god husmannskost!

Forvarm ovnen til 230 grader og kle ett stekebrett med bakepapir. 

  1. Vask, rens og del nepene i båter. Visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, timian, salt og pepper i en bolle. Bland sammen med ferdigkuttede neper og fordel over stekebrettet. Stek i ovnen i ca. 20 min, snu brettet og stek i 10 minutter til.
  2. Bland sammen yoghurtdressingen. Vend salaten i litt olivenolje og en klype salt.
  3. Krydre laksen med salt og pepper. Varm opp olje i en stekepanne og stek laksen i 2-3 minutter på hver side. La hvile frem til servering. 

Server bakte neper med sprøstekt laks, salat, sitronskiver og rømmedressing 


kolonial.no/oppskrifter/2660-spoon-bakte-neper-med-laks/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.