Kanelknuter

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

500 g hvetemel, siktet
50 g gjær, fersk
150 g sukker
0,5 ts salt, havsalt
1 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
3,5 dl melk, hel
100 g smør
Fyll og topping
100 g smør, romtemperert
4 ss sukker
1 ss kanel
1 stk egg, til pensling
1 dl perlesukker

Tilbredningstid: 2 timer og 20 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Det er lite som slår lukten av nybakte kanelknuter! Disse bollene får garantert bein å gå på.

Smelt smør i en kjele og tilsett melken, la den bli lunken.

  1. Bland sammen alt det tørre til bolledeigen i en kjøkkenmaskin. Skru maskinen på lav hastighet og hell i det våte gradvis over det tørre. Elt sammen til en passe fast deig.
  2. Dekk bollen til med plast og sett til heving til dobbelt størrelse. Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet mens bollene hever. 
  3. Når deigen er ferdighevet strør du mel på benken og kjevler ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 cm. Smør fyllet over halvparten av deigen og brett den andre delen over den som er smurt. Del i ca. 16 remser, tvinn og slå en knute. Enden av remsen festes på undersiden av knuten. 
  4. Forvarm ovnen til 225 grader. Fordel kanelknutene på et bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i ca. 40 min. Pensle med sammenpisket egg og strø over perlesukker.
Stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. 


kolonial.no/oppskrifter/2692-spoon-kanelknuter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.