Hveteboller

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

500 g hvetemel, siktet
50 g gjær, fersk
150 g sukker
0,5 ts salt, havsalt
1 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
3,5 dl melk, hel
100 g smør
1 stk egg, til pensling

Tilbredningstid: 1 time og 50 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Hjemmelagde hveteboller er det ikke mange som kan motstå. Søte og luftige – perfekt til helgekosen!

Smelt smør i en kjele og tilsett melken. La den bli lunken.

  1. Bland sammen alt det tørre til bolledeigen i en kjøkkenmaskin. Skru maskinen på lav hastighet og hell i det våte gradvis over det tørre. Elt sammen til en passe fast deig.
  2. Dekk bollen til med plast og sett til heving til dobbelt størrelse.  Rull ut deigen til en pølse og kutt opp i 14-16 biter. Rull sammen til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca 20-30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle bollene med pisket egg og stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Avkjøl bollene på rist. 


kolonial.no/oppskrifter/2693-spoon-hveteboller/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.