Sprø pitadrøm
Hanne-Lene Norup Dahlgren

Sprø pitadrøm

30 minLett
kr 324,52
4 porsjonerkr 45,58 per porsjon
Kjapt, enkelt og utrolig godt. Denne retten er den perfekte hverdagsmiddagen, og nytes best når man spiser den med hendene!

Syltet rødløk
2 dlVann
0,5 dlSukker
1 dlEddik (Klar)
1 stkRødløk
Sprø kikerter
350 gKikerter
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
2 tsChilikrydder
2 tsGaram Masala krydder
0,5 tsSalt
1 tsPepper, med kvern
Dipp
250 gKikerter
2 stkAvokado, fersk
50 gSpinat, liten
20 gKoriander
1 stkLime, saften av
2 feddHvitløk
2 ssOlivenolje, extra virgin
1 tsSalt
1 tsPepper, med kvern
Tilbehør
6 stkPitabrød
2 dlYoghurt, naturell
150 gCherrytomater, røde
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 250 grader varmluft. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. La det koke til sukkeret er løst opp.

2

Rens og kutt rødløk i tynne strimler, og skyll i kaldt vann. Legg i en beholder med lokk og hell eddikblandingen over. Rødløken er ferdig etter en halvtimes tid om du har kuttet den riktig tynt, men ingen vil kritisere deg om du skjærer tykkere skiver og/eller spiser med en gang. Pass bare på at eddikblandingen har kjølt seg litt ned så du ikke brenner deg.

3

Hell vannet av kikertene og skyll i kaldt vann. Bland kikerterter med rapsolje, chilikrydder, garam masala, salt og pepper i en bolle. Fordel blandingen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 10–15 minutter til kikertene er sprø.

4

I mellomtiden kjører du resten av kikertertene, avokadokjøtt, spinat, koriander, saften av lime, revet hvitløk, olivenolje, salt og pepper glatt i en blender. Du kan også bruke en stavmikser.

5

Stek pitabrød etter anvisning på pakken. Når brødene er ferdig varmet fordeler du dippen over og topper med yoghurt, sprø kikerter, tomater og syltet rødløk.

6

Server sprø pitadrøm. Pynt gjerne med restene av frisk koriander om det ble noe til overs!

7

Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere.

Foto:

Line Dammen / En skikkelig digg kokebok