Sprø pitadrøm

fra Hanne-Lene Norup Dahlgren / Hanne-Lenes vegetar

Til 4 porsjoner

Sprø kikerter
350 g kikerter
2 ss rapsolje
2 ts chilikrydder
2 ts garam masala krydder
0,5 ts salt
1 ts pepper, m/kvern
Grønn mos
230 g kikerter
2 stk avocado
1 håndfull spinat, fersk
1 håndfull koriander, frisk
1 stk lime, saften av
2 stk hvitløk, revet
2 ss olivenolje, extra virgin
1 ts salt
1 ts pepper, m/kvern
Bunn
8 stk pitabrød
Topping
150 g cherrytomater, røde
1 håndfull koriander, frisk
1 klype chilikrydder
2 dl yoghurt, naturell
Syltet rødløk
4 stk rødløk
1 dl eddik (klar)
3 dl vann
2 dl sukker


Vanskelighetsgrad: Lett

Kjapt, enkelt og utrolig godt. Denne retten er den perfekte hverdagsmiddagen, og nytes best når man spiser den med hendene!

Sett ovnen på 250 °C varmluft.

  1. Bland alle ingredienser til «sprø kikerter» i en bakebolle, og fordel blandingen utover et stekebrett. Stek i 10–15 minutter, til kikertene er sprø. Ofte hører man en poppe-lyd når de er ferdige.
  2. I mellomtiden: Ha alle ingrediensene til mosen i en foodprosessor eller blender, og kjør glatt. Dytt ned massen underveis så alt blir godt blandet.
  3. Varm pitabrød eller nanbrød i en brødrister eller ovn. Hvis du er i det ekstra digge hjørnet, kan du gjerne ha litt smør på brødet før du har det i ovnen. 
  4. Når brødet er ferdig varmet, fordeler du dippen på brødene og topper med kikerter, tomater og ev. litt yoghurt og syltet rødløk. Pynt gjerne med frisk koriander!

Syltet rødløk

  1. Bland vann, sukker og eddik i en kjele. Kok opp, og la koke til sukkeret er løst opp.
  2. Mens du venter, kutter du rødløken i to gjennom roten, og deretter i tynne halvsirkler. Jo tynnere du kutter, jo fortere blir de syltet, og jo fortere kan du spise dem.
  3. Finn frem en tett beholder med lokk. Legg løken i, og hell eddikblandingen over. La den bli avkjølt før du setter beholderen i kjøleskapet.
  4. Rødløken er ferdig etter en halvtimes tid om du har kuttet den riktig tynt, men ingen vil kritisere deg om du skjærer tykkere skiver, og/eller spiser med en gang.
  5. Smaker nydelig på det meste, men spesielt godt på burgerretter, ved siden av grillmat, på brødskive med hummus og selvsagt på salater og tacoretter. Så lenge du alltid bruker rent bestikk for å ta opp løken, holder den seg lenge i kjøleskapet.


Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere. kolonial.no/oppskrifter/2702-hanne-lenes-vegetar-spro-pitadrom/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.