Beyond Meat burger med søtpotetfries
Hanne-Lene Norup Dahlgren

Beyond Meat burger med søtpotetfries

40 minLett
kr 472,76
4 porsjonerkr 68,36 per porsjon
Den ser helt lik ut, er like saftig, og smaker som en burger av ekte kjøtt. Likevel er den bare laget av planter! Denne vegetarburgeren er verdt å prøve dersom du liker en skikkelig klassisk burgermiddag.

Søtpotetfries
400 gSøtpotet
1 tsMaisstivelse
1 tsSpisskummen
0,5 tsCayennepepper
1 tsSalt, havsalt
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
Burger
4 stkHamburger, vegetar
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Tomatsalsa
100 gCherrytomater, røde
2 feddHvitløk
0,5 stkChilipepper, rød
10 gKoriander
0,5 stkRødløk
0,5 stkLime, saften av
1 ssOlivenolje, extra virgin
1 tsSukker
Guacamole
2 stkAvokado, fersk
40 gJalapeños, syltet
0,5 stkLime, saften av
10 gKoriander
1 tsSalt
Tilbehør
4 stkHamburgerbrød
4 ssTzatziki, ferdig
4 ssChilimajones
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft. Skrell søtpoteter og kutt i tynne staver i ønsket lengde. Legg stavene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Skyll i et dørslag.

2

Tørk bitene godt med kjøkkenpapir. Legg så alle søtpotetstavene i en brødpose eller lignende, og tilsett maisstivelse. Rist hardt til alle bitene har fått et lite lag av stivelsen på seg. Bland inn spisskummen, cayennepepper, salt og litt olje. Rist igjen.

3

Legg stavene hver for seg på to stekebrett kledd i bakepapir. Det er viktig at de har litt luft rundt seg, ellers blir de ikke sprø. Stek i ca. 15 minutter før du snur alle bitene og steker videre i ca. 10 minutter. Følg med så de ikke blir brent.

4

Forvarm grillen eller en stekepanne til middels høy varme. Stek burgerne i nøytral olje i ca. 3 -4 minutter på hver side til de er gjennomvarme. Krydre med salt og pepper.

5

Vask og del cherrytomater i fire. Finkutt hvitløk, chili, koriander og rødløk. Bland sammen med saften av lime, olivenolje og sukker til en tomatsalsa.

6

Mos avokado og bland inn jalapeño, limesaft, koriander og salt til en guacamole.

7

Når søtpotetfriesene er ferdig i ovnen legger du inn hamburgerbrødene og varmer de raskt i noen få minutter rett før servering.

8

Server beyond meat burger toppet med tomatsalsa, guacamole og tzatziki. Fyll på med sprø søtpotetfries og srirachamayo ved siden av.

Jeg anbefaler å tine burgeren før den stekes, så legg den i kjøleskapet over natten, eller tin den på benken. Jeg må innrømme at jeg ikke alltid planlegger så godt, så jeg har også tilberedt den direkte fra frossen tilstand. Det har også gått helt fint, bare ha litt lavere varme.

Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere!