Quesadillas med most søtpotet
Hanne-Lene Norup Dahlgren

Quesadillas med most søtpotet

40 minLett
kr 262,90
4 porsjonerkr 35,97 per porsjon
Navnet er kanskje ikke det enkleste å uttale, men quesadillas er vanvittig enkelt å lage! Her snakker vi rask og digg middag.

400 gSøtpotet
200 gBønner, sorte
150 gMais
0,5 stkLime, saften av
100 gSpinat, liten
20 gTacokrydder, gourmet
200 gRevet ost
8 stkTortillalefse, large
Instruksjoner
1

Vask, rens og skrell søtpoteter. Skjær i biter, og damp de møre med en damprist. Har du ikke damprist, kan du koke dem i vann (avhengig av hvor store bitene er trenger de ca. 7–10 minutter før de er helt møre).

2

Sil vannet av de sorte bønnene og skyll i kaldt vann. Når søtpotetene er møre, moser du de med en stavmikser eller en potetstamper. Bland sammen med sorte bønner, mais, saften av lime, spinat, tacokrydder og revet ost (spar på litt av osten til topping).

3

Legg et par spiseskjeer med fyll på den ene halvdelen av en tortilla, topp med ost, og brett den andre halvdelen over så du står igjen med en fylt halvsirkel.

4

Varm litt olje i stekepannene og stek quesedillaene på medium høy varme til de er gylne og sprø på begge sider, og osten har smeltet. Del quesadillaene i to eller tre når de er ferdige, og server dem med valgfritt tilbehør.

5

Server saftige quesadillas med most søtpotet.

Lag i forveien: Siden fyllet kan lages dagen før, er det kun montering og steking igjen når du er klar for middag. Hvis du vil lage quesadillas til mange, legger du dem ferdigstekte inn i ovnen på for eksempel 80 grader, så holder de seg varme mens du steker opp resten.

Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren,«En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere.

Foto:

Line Dammen / En skikkelig digg kokebok