Quesadillas med most søtpotet

fra Hanne-Lene Norup Dahlgren / Hanne-Lenes vegetar

Til 4 porsjoner

Fyll
2 stk søtpotet, i biter, dampet
175 g bønner, sorte, skylt
0,5 stk lime, saften av
120 g maiskorn
1 håndfull spinat, fersk
2 ss tacokrydder
1 ts havsalt
200 g revet ost
8 stk tortillalefse


Vanskelighetsgrad: Lett

Navnet er kanskje ikke det enkleste å si, men de er lette å lage, og både barn og voksne elsker dem!

  1. Skrell søtpotetene, skjær dem i biter, og damp dem møre med en damprist. Har du ikke damprist, kan du koke dem i vann, Avhengig av hvor store bitene er, trenger de 7–10 minutter før de er helt møre.
  2.  I mellomtiden måler du opp resten av ingrediensene og finner frem én – eller helst to – stekepanner.
  3. Når søtpotetene er møre, moser du dem med en stavmikser eller en potetstamper, før du blander dem sammen med resten av ingrediensene til fyllet. Smak til med salt, lime og tacokrydder.
  4. Legg et par spiseskjeer med fyll på den ene halvdelen av en tortilla, topp med ost, og brett den andre halvdelen over så du står igjen med en fylt halvsirkel.
  5. Varm litt olje i stekepannen(e) og stek quesedillaene på medium sterk varme til de er gylne og sprø på begge sider, og osten har smeltet. Det er ofte plass til to lefser i en stekepanne, så har du to panner går det unna!
  6. Del quesadillaene i to eller tre, og server dem med valgfritt tilbehør. Spis gjerne uten bestikk.

Tips! Lag i forveien: Siden fyllet kan lages dagen før, er det kun montering og steking igjen når du er klar for middag. Hvis du vil lage quesadillas til mange, legger du dem ferdigstekte inn i ovnen på for eksempel 80 °C, så holder de seg varme mens du steker opp resten.


Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren,«En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere. 


kolonial.no/oppskrifter/2704-hanne-lenes-vegetar-quesadillas-med-most-sotpotet/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.