Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Supersalat med quinoa, grønnkål og søtpotet

fra / Hanne-Lenes vegetar

30 min
10 min forarbeid
Lett
Quinoa og grønnkålmiks
dl quinoa
dl vann
ts salt, havsalt
g grønnkål, kuttet og vasket
stk lime, saften av
stk jalapeños, syltet, i småbiter
ts salt, havsalt
Søtpotet
stk søtpotet, i terninger
ss rapsolje
ts spisskummen
ts cayennepepper
ts salt, havsalt
Annet
g bønner, sorte, skylt
g fetaost
stk granateple, renset
Guacamole
stk avocado
stk lime, saften av
stk jalapeños, syltet
håndfull koriander, frisk
ts cayennepepper
ts salt, havsalt
Kokebok
stk vegetarkokebok

Denne salaten er både sunn og mettende, og et lite triks gjør grønnkålen skikkelig god!


Sett ovnen på 225 °C.

  1. Kok quinoa i vann og salt på medium til svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.) 
  2. Vend søtpotetene i olje og krydder, og stek i ovnen i 15–20 minut­ter til de er gjennomstekt.
  3. Masser grønnkålen i en stor bolle med litt lime og salt. Se forklaring under.
  4. Bland sammen quinoa, grønnkål og jalapeño. 
  5.  For å lage guacamolen blander du sammen alle ingrediensene med en stavmikser eller mos med en gaffel. Smak til med salt og jalapeño.

  1. Server ved å legge en del quinoablanding i 1/3 av en dyp tallerken, søtpotetene i 1/3 og sorte bønner i den siste delen.Topp med guacamole, granateple og eventuelt fetaost om du ønsker.
Massert grønnkål

Massert? Ja, massert. Eller knadd. Du tar en stor bakebolle, blander grønnkål med litt lime og salt, bretter opp ermene og later som om grønnkålen er en gjærdeig som skal knas. Så knar du og masserer i et par minutter, helt til alle bladene blir myke og mørkegrønne. Du vil aldri se på grønnkål med samme øyne igjen!



Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere. Den ligger som valgfri ingrediens i ingredienslisten, så legg den i handlekurven om du vil for å få enda mer inspirasjon.

Foto: Line Dammen / En skikkelig digg kokebok

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Quinoa
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Grønnkål
Bytt Allerede i handlekurven Spania/Italia, 200 g
kr.
Produktbilde
0 stk Økologisk Lime
Bytt Allerede i handlekurven Peru/Mexico, 2 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Jalapeños
Bytt Allerede i handlekurven 120 g
kr.
Produktbilde
0 stk Søtpotet i Beger
Bytt Allerede i handlekurven USA, 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Produktbilde
0 stk Spisskummen
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Malt, 62 g
kr.
Produktbilde
0 stk Kajennepepper
Allerede i handlekurven Tørr, 62 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sorte Bønner
Allerede i handlekurven Økologisk, 290 g
kr.
Produktbilde
0 stk Apetina Classic
Bytt Allerede i handlekurven 200 g
kr.
Produktbilde
0 stk Granateple
Allerede i handlekurven Spania, 1 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Avokado Spisemoden
Bytt Allerede i handlekurven Peru/ Columbia, 2 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Koriander Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk En Skikkelig Digg Kokebok
Basisvare Allerede i handlekurven Kjøttfri Favorittmat, 1 stk
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten