Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Grønn risotto med supersøte tomater

fra / Hanne-Lenes vegetar

40 min
Lett
g cherrytomater, røde
l vann
stk grønnsakbuljong
stk gul løk, hakket
dl risotto-ris
dl hvitvin
stk fennikel, i strimler
g asparges
g selskapserter
g gresskarkjerner, ristet
ss smør
ss olivenolje extra virgin
ss parmesan, revet
ts cayennepepper
fedd hvitløk
Kokebok
stk vegetarkokebok

Knasende, søt, fyldig og proppfull av smak? Ja, takk!


  1. Del tomatene i to. Smør litt olje utover et bakepapirkledd stekebrett og fordel tomatene utover brettet med kuttsiden opp. Har du god tid, lar du det stå i 2–4 timer ved 100 °C. Hvis ikke lar du dem stå på 230 °C i 15–20 minutter. Målet er at tomatene skal bli litt godt stekt og tørket, uten at de blir svidd.
  2. Sett på en kjele og varm kraft (buljong eller fond + vann), så du har den klar. Det er ikke sikkert du skal bruke en hel liter kraft, men det er bedre å ha litt for mye ferdig enn litt for lite. (7 dl kraft pleier å rekke.)
  3. Fres hvitløk og løk blank i en vid panne i olje i 2–3 minutter.
  4. Fres fennikel i litt olje i en annen panne.
  5. Når løken er blank, har du i risen og vinen og lar den koke inn mens du rører.
  6.  Når vinen er fordampet, tar du en øse med kraft og rører inn i risen.
  7. På dette tidspunktet bør fennikelen ha blitt litt blank. Da kan du tilsette asparges og erter i samme panne og steke videre i 2–3 minutter.
  8. I risottokjelen fyller du på med kraft øse for øse, til risen er nesten helt gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
  9. Til slutt blander du fennikelblandingen i riskjelen, har i smør og parmesan.
  10. Smak til med salt og pepper, og eventuelt kajennepepper om du ønsker et lite kick.
  11. Server risottoen med masse deilige tomater og ristede gresskar­kjerner på toppen.


Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere. Den ligger som valgfri ingrediens i ingredienslisten, så legg den i handlekurven om du vil for å få enda mer inspirasjon.

Foto: Line Dammen / En skikkelig digg kokebok

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Tomater, Piccolo
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 200 g
kr.
Produktbilde
0 stk Klar Grønnsakbuljong
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Gul Løk
Bytt Allerede i handlekurven Norge/Polen, 4 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Risotto Carnaroli
Allerede i handlekurven 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Fennikel
Allerede i handlekurven Spania/ Italia, 1 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Asparges Grønn Ekstra store
Bytt Allerede i handlekurven Store, Peru, 450 g
kr.
Produktbilde
0 stk Erter
Allerede i handlekurven 350 g
kr.
Produktbilde
0 stk Gresskarkjerner
Allerede i handlekurven Økologisk, 300 g
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Parmigiano Reggiano Stick
Bytt Allerede i handlekurven Michelangelo, 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Kajennepepper
Allerede i handlekurven Tørr, 62 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk En Skikkelig Digg Kokebok
Basisvare Allerede i handlekurven Kjøttfri Favorittmat, 1 stk
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten