Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
Krydderblanding | ||
1 ss | Garam Masala krydder | |
2 ss | Paprikakrydder | |
1 ts | Koriander Malt | |
0,5 ts | Cayennepepper | |
0,5 ts | Gurkemeie | |
1 ts | Salt, havsalt | |
Gryte | ||
250 g | Tofu | |
2 ss | Kokosolje | |
1 stk | Gul løk | |
4 fedd | Hvitløk, revet | |
2 ts | Fersk ingefær, revet | |
1 stk | Jalapeño og chillipepper, fersk, finhakket | |
3 ss | Tomatpuré | |
350 g | Cherrytomater, røde, delt i fire | |
1 ss | Margarin, blokk | |
400 ml | Kokosmelk | |
175 g | Kikerter | |
1 ss | Hvitvinseddik | |
1 ss | Sukker | |
1 ss | Sitroner, økologisk, saften av | |
1 ts | Salt, havsalt | |
1 ts | Pepper, med kvern | |
Servering | ||
1 håndfull | Koriander | |
1 stk | Raitamiks | |
4 dl | Yoghurt, naturell | |
2 stk | Nanbrød | |
2 stk | Basmatiris, boil in bag |
Press og del tofuen i små firkanter. La de ligge under press med papir rundt til du skal ha dem i gryten.
Bland sammen krydder i en skål, og gjør klar resten av ingrediensene. Varm oljen i en stor kjele. Stek løken blank i 2–3 minutter på medium sterk varme. Tilsett hvitløk, ingefær og jalapeño, og la det steke under omrøring i om lag ett minutt. Tilsett krydderblandingen, og stek videre i enda et minutt.
Rør inn tomatpuré, og stek i ett minutt.
Tilsett cherrytomater og stek i ca. 3 minutter til de begynner å bli tørre. Rør ofte.
Ha i smør, rør det godt inn og tilsett tofu, kokosmelk, kikerter, hvitvinseddik og sukker.
Kok opp, og senk varmen til putrenivå. La stå i ca. 20 minutter. Rør av og til.
Gjør klar tilbehøret til servering mens gryten putrer.
Smak til med sitron, salt og pepper.
Topp med frisk koriander, og server med raita, nanbrød og ris.
Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere.
Foto:
Line Dammen / En skikkelig digg kokebok
2 Ekstra Søte Piccolo Cherry Klasetomater