Tikka masala med kikerter og tofu
Hanne-Lene Norup Dahlgren

Tikka masala med kikerter og tofu

50 minLett
kr 714,22
4 porsjonerkr 79,20 per porsjon
Mange av de mest kjente indiske rettene er tradisjonelt sett kjøttfrie. Denne varianten av tikka masala har masse smak, og er veldig enkel å lage.

Krydderblanding
1 ssGaram Masala krydder
2 ssPaprikakrydder
1 tsKoriander Malt
0,5 tsCayennepepper
0,5 tsGurkemeie
1 tsSalt, havsalt
Gryte
250 gTofu
2 ssKokosolje
1 stkGul løk
4 feddHvitløk, revet
2 tsFersk ingefær, revet
1 stkJalapeño og chillipepper, fersk, finhakket
3 ssTomatpuré
350 gCherrytomater, røde, delt i fire
1 ssMargarin, blokk
400 mlKokosmelk
175 gKikerter
1 ssHvitvinseddik
1 ssSukker
1 ssSitroner, økologisk, saften av
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Servering
1 håndfullKoriander
1 stkRaitamiks
4 dlYoghurt, naturell
2 stkNanbrød
2 stkBasmatiris, boil in bag
Instruksjoner
1

Press og del tofuen i små firkanter. La de ligge under press med papir rundt til du skal ha dem i gryten.

2

Bland sammen krydder i en skål, og gjør klar resten av ingrediensene. Varm oljen i en stor kjele. Stek løken blank i 2–3 minutter på medium sterk varme. Tilsett hvitløk, ingefær og jalapeño, og la det steke under omrøring i om lag ett minutt. Tilsett krydderblandingen, og stek videre i enda et minutt.

3

Rør inn tomatpuré, og stek i ett minutt.

4

Tilsett cherrytomater og stek i ca. 3 minutter til de begynner å bli tørre. Rør ofte.

5

Ha i smør, rør det godt inn og tilsett tofu, kokosmelk, kikerter, hvitvinseddik og sukker.

6

Kok opp, og senk varmen til putrenivå. La stå i ca. 20 minutter. Rør av og til.

7

Gjør klar tilbehøret til servering mens gryten putrer.

8

Smak til med sitron, salt og pepper.

9

Topp med frisk koriander, og server med raita, nanbrød og ris.

10

Denne oppskriften er en av 80 fra den bestselgende kokeboken til Hanne-Lene Dahlgren, «En skikkelig digg kokebok». Boken er testet og utviklet med over 50 testfamilier som har smakt seg frem til de beste vegetarrettene som også passer for ikke-vegetarianere.

Foto:

Line Dammen / En skikkelig digg kokebok