Grillet nykål med bacon og hasselnøtter
Silje Feiring

Grillet nykål med bacon og hasselnøtter

10 minLett
kr 135,30
4 porsjonerkr 23,44 per porsjon
Nykål hører sommeren til! Lagt på grillen er den supergod toppet med bacon, olivenolje og hasselnøtter.

1 stkNykål, delt i 4
2 ssSolsikke/raps/stekeolje, til pensling
2 klypeSalt, havsalt
2 klypePepper, med kvern
200 gBacon, skivet, sprøstekt, i terninger
2 håndfullHasselnøtter, grovhakket
2 ssOlivenolje, extra virgin, til topping
Instruksjoner
1

Sprøstek bacon i panne eller på grillen og kutt opp i terninger. Grovhakk hasselnøttene.

2

Skyll kålen og del i 4 båter. Pass på at stilken følger med på hver del slik at den holder sammen under grillingen. Pensle med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill i ca. 3-4 minutter på hver snittside. Det gjør ingenting at den blir litt svart i kantene.

3

Topp den grillede kålen med sprøstekt bacon, hasselnøtter og litt olivenolje!

Foto:

Silje Feiring