Grillet nykål med bacon og hasselnøtter

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

1 stk nykål, delt i 4
2 ss rapsolje, til pensling
2 klype salt, havsalt
2 klype pepper, m/kvern
200 g bacon, sprøstekt, i terninger
2 håndfull hasselnøtter, grovhakket
2 ss olivenolje, extra virgin, til topping

Tilbredningstid: 10 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Nykål hører sommeren til! Lagt på grillen er den supergod toppet med bacon, olivenolje og hasselnøtter.

  1. Sprøstek bacon i panne eller på grillen og kutt opp i terninger. Grovhakk hasselnøttene.
  2. Skyll kålen og del i 4 båter. Pass på at stilken følger med på hver del slik at den holder sammen under grillingen. Pensle med litt olje og krydre med salt og pepper.  Grill i ca. 3-4 minutter på hver snittside. Det gjør ingenting at den blir litt svart i kantene. 
  3. Topp den grillede kålen med sprøstekt bacon, hasselnøtter og litt olivenolje!


kolonial.no/oppskrifter/2718-spoon-grillet-nykal-med-bacon-og-hasselnotter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.