Biff stroganoff

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

400 g storfe, grytekjøtt
100 g bacon
4 ss paprikakrydder
2 ss smør og margarin
2 fedd hvitløk, fersk
2 stk gul løk
250 g champignon
2 ss tomatpuré
5 dl vann
1 stk kjøttbuljong-terning
3 stk gulrot, normal størrelse
1 stk laurbærblad, hele
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
2 dl crème fraîche
Potetmos
600 g mandelpotet
50 g smør og margarin
1,5 dl matfløte
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
Til servering
20 g kruspersille, frisk, grovhakket

Tilbredningstid: 1 time
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Denne gryta er perfekt kosemat til mørke og kalde høstkvelder!

Ta kjøttet ut og la det ligge på kjøkkenbenken til det blir romtemperert. 

  1. Krydre kjøttet med paprikapulver, salt og pepper. Bland godt. 
  2. Del løk i båter, finhakk hvitløk, kutt bacon i terninger og sopp og gulrot i skiver.
  3. Smelt smør i en stor, tykkbunnet gryte på middels høy varme. Brun kjøtt og løk i flere omganger. Ha i hvitløken de siste 30 sekundene. Legg kjøttet og løken til side og ha i bacon og sopp. Stek til soppen er gyllen og ha tilbake kjøtt og løk (tilsett mer smør underveis hvis det trengs). 
  4. Varm opp og bland inn tomatpure. Tilsett buljongterning, vann, gulrøtter og laurbærblad. Kok opp og la det småputre i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper. 
  5. Mens gryten putrer lager du potetmosen; skrell potetene og kok de til de er møre i ca. 20-30 minutter. Damp tørre, mos og rør inn smøret. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. 
  6. Rett før servering rører du inn creme fraîche i gryta og topper med grovhakket persille. 

    Server lun biff stroganoff med potetstappe. 

kolonial.no/oppskrifter/2729-spoon-biff-stroganoff/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.