Tilbredningstid: 1 time
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett
Denne gryta er perfekt kosemat til mørke og kalde høstkvelder!
Ta kjøttet ut og la det ligge på kjøkkenbenken til det blir romtemperert.
- Krydre kjøttet med paprikapulver, salt og pepper. Bland godt.
- Del løk i båter, finhakk hvitløk, kutt bacon i terninger og sopp og gulrot i skiver.
- Smelt smør i en stor, tykkbunnet gryte på middels høy varme. Brun kjøtt og løk i flere omganger. Ha i hvitløken de siste 30 sekundene. Legg kjøttet og løken til side og ha i bacon og sopp. Stek til soppen er gyllen og ha tilbake kjøtt og løk (tilsett mer smør underveis hvis det trengs).
- Varm opp og bland inn tomatpure. Tilsett buljongterning, vann, gulrøtter og laurbærblad. Kok opp og la det småputre i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
- Mens gryten putrer lager du potetmosen; skrell potetene og kok de til de er møre i ca. 20-30 minutter. Damp tørre, mos og rør inn smøret. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
- Rett før servering rører du inn creme fraîche i gryta og topper med grovhakket persille.
Server lun biff stroganoff med potetstappe.
kolonial.no/oppskrifter/2729-spoon-biff-stroganoff/
Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.