Kremet kyllingpanne

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

250 g basmatiris
3 fedd hvitløk, fersk
20 g kruspersille, frisk, grovhakket
250 g champignon
600 g kyllingfilet
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
2 ts paprikakrydder
2 ss smør og margarin
1 ss olivenolje, extra virgin
150 g soltørkede tomater i olje
1 ss sennep, dijon
3 dl kremfløte
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
200 g spinat, fersk
100 g parmesan, revet
1 stk sitron, saften av

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 5 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Kylling, sopp og kremet saus med spinat. Perfekt høstmat, med andre ord!

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Rens og finhakk hvitløk, grovhakk persille og kutt sopp i skiver.
  2. Tørk av kyllingfiletene med et kjøkkenpapir og krydre med salt, pepper og paprikakrydder. 
  3. Stek filetene i litt smør på høy varme i en stekepanne i noen minutter på hver side. Skru ned varmen og etterstek i ca. 7-8 minutter under lokk. Legg til side og dekk med et lokk eller litt folie for å holde dem varme. 
  4. I samme panne tilsetter du litt olje og freser hvitløk raskt. Ha i soppen og stek i ca. 2 minutter før du tilsetter soltørkede tomater og sennep. Bland godt. Skru ned varmen og tilsett fløte. La det småkoke mens du rører. Smak til med salt og pepper. 
  5. Tilsett spinat og la den falle sammen. Vend inn revet parmesan. Når parmesanen har smeltet legger du tilbake de ferdigstekte kyllingfiletene og øser over litt saus. 

    Server kremet kyllingpanne med ris. Topp med grovhakket persille og saften av sitron. 


kolonial.no/oppskrifter/2730-spoon-kremet-kyllingpanne/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.