Kremet kyllingpanne

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

4 stk kyllingfilet
1 klype salt, havsalt
2 klype pepper, m/kvern
2 ts paprikakrydder
2 ss smør
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss olivenolje, extra virgin
250 g champignon
100 g tomat, soltørket
1 ts sennep, dijon
3 dl kremfløte
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
200 g spinat, fersk
100 g parmesan, revet
Til servering
1 stk sitron, til servering. i skiver
240 g basmatiris
1 håndfull kruspersille, frisk, grovhakket

Tilbredningstid: 35 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Kylling, sopp og kremet saus med spinat. Perfekt høstmat, med andre ord!

Kok ris etter anvisning på pakken, finhakk hvitløk og kutt soppen i skiver.

  1. Tørk av kyllingfiletene med et kjøkkenpapir og krydre med salt, pepper og paprikakrydder. Stek kyllingen i smør på høy varme i en stekepanne i noen minutter på hver side. Skru ned varmen og etterstek i 7-8 minutter under lokk. Legg til side og dekk med et lokk eller litt folie for å holde dem varme. 
  2. I samme panne tilsetter du litt olje og freser hvitløken raskt. Ha i soppen og stek i et par minutter før du tilsetter soltørkede tomater og sennep. Bland godt, skru ned varmen, tilsett fløten og la det småkoke mens du rører. Smak til med salt og pepper. 
  3. Så legger du over spinaten, lar den falle sammen og rører godt inn sammen med revet parmesan. Når osten er smeltet legger du i de ferdigstekte kyllingfiletene og øser over litt saus. 

Skvis over litt sitron, topp med grovhakket persille og server med ris.



kolonial.no/oppskrifter/2730-spoon-kremet-kyllingpanne/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.