Linsesuppe

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

2 ss olivenolje, extra virgin
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stk gul løk, i båter
2 ss tomatpuré
1 ts spisskummen
1 ts paprikakrydder
3 stk gulrot, normal størrelse, i terninger
2 stk poteter, i terninger
2 stilk stangselleri, i terninger
1,2 l grønnsakbuljong
180 g linser, røde
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
Til servering
1 dl rømme, lett
1 håndfull bladpersille, grovhakket
100 g flatbrød

Tilbredningstid: 25 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Denne fyldige og gode suppen kurerer alt som minner om gruff!

Vask, rens og kutt grønnsakene.

  1. Varm olje i en stor gryte på middels varme. Fres løken til den blir blank. Ha i hvitløken de siste 30 sekundene.  Tilsett tomatpuré, spisskummen, paprikapulver og surr videre i noen minutter.
  2. Ha i gulrot, potet, stangselleri og fres videre i ca. ett minutt til alt blir godt dekket av tomatpureen. Hell i buljong, kok opp og la det surre i ca. 15-20 minutter til grønnsakene blir møre. Helt til slutt tilsetter du linsene og lar de bli gjennomvarme. 
  3. Finn frem en stavmikser eller blender og kjør suppen til en "chunky" konsistens. Hell tilbake i gryten, varm opp og smak til med salt og pepper. 

Server med rømme, persille og flatbrød



kolonial.no/oppskrifter/2731-spoon-linsesuppe/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.