Enkel Pho
Silje Feiring

Enkel Pho

45 minMiddels
kr 790,70
4 porsjonerkr 84,79 per porsjon
En kjappere variant av den klassiske vietnamesiske nudelsuppen!

Enkel Pho
400 gMørbradbiff
2 stkStjerneanis
1 stkKanelstang
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
1 stkGul løk
2 tsFersk ingefær, revet
8 dlKjøttbuljong
2 ssFiskesaus
0,25 tsNellik (malt)
1 ssBrunt sukker
250 gRisnudler
50 gPeanøtter, salte
1 stkChilipepper, rød
2 stkChilipepper, grønn
4 stilkVårløk
20 gThaibasilikum, grovhakket
20 gKoriander, grovhakket
100 gBønnespirer
Tilbehør
1 stkLime, i båter
4 ssSriracha-saus
Instruksjoner
1

Start med å legge kjøttet i fryseren mens du lager kraften og forbereder suppen. Da blir det blir lettere å skjære det i tynne skiver.

2

Knus sterneanis og kanel. Tilsett sammen med olje, løk og ingefær i en panne. La det surre i noen minutter under omrøring. Tilsett kjøttbuljong, fiskesaus, malt nellik og sukker. La det småkoke ytterligere i ca. 20 minutter.

3

Mens kraften godgjør seg koker du nudler etter anvisning på pakken og rister peanøtter raskt i en tørr panne. Kutt chili og vårløk i skiver. Grovhakk thaibasilikum og koriander. Ta kjøttet ut av fryseren og skjær i tynne skiver, la det romtempereres.

4

Når kraften er klar siler du den slik at du får en fin og klar suppe. Fordel nudler, kjøtt, bønnespirer, grovhakket thaibasilikum og koriander, vårløk og chili i dype skåler.

5

Hell over den varme kjøttkraften og topp med ristede peanøtter. La det stå i noen få minutter for at ingrediensene skal godgjøre seg i skålene, men pass på at det ikke blir kaldt.

6

Server enkel pho med limebåter og scirichasaus.

Foto:

Silje Feiring