Cacio e pepe-poteter med fisk

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Poteter
800 g poteter (amandine)
1 klype salt, havsalt
6 ss olivenolje, extra virgin
100 g parmesan, revet
2 ss pepper, hel
Fisk
4 stk torskefilet, fersk
1 stk appelsin, saft og skall
1 stk appelsin, i skiver
2 ss olivenolje, extra virgin
1 håndfull basilikum, fersk
1 håndfull dill, frisk
Ruccolasalat
1 pk ruccola
1 stk fennikel, revet
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
2 ss olivenolje

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Cacio e pepe betyr ost og pepper, og er en tradisjonell italiensk pastarett. Men, det funker skikkelig bra med poteter også!

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland sammen appelsinssaft, appelsinskall, olivenolje, salt, pepper, hakket dill og basilikum. 
  3. Kok opp vann med litt salt i en kjele og legg i potetene. La de koke til de er møre, ca 15-20 minutter.  
  4. Mens potetene koker har du fisken over i en ildfast form og pensler over appelsinblandingen. Legg skiver av appelsin rundt i formen. Sett i ovnen og stek i 10-15 minutter.   
  5. Mens fisken er i ovnen og potetene koker blander du sammen salaten. 
  6. Kvern pepper og riv parmesanen til potetene. 
  7. Når potetene er ferdig heller du av vannet og legger de tilbake i kjelen. Tilsett olje, revet parmesan og halvparten av pepperet. Bland godt til osten er smeltet. Smak til med salt. 
  8. Server poteter med fisk og en grønn salat.

kolonial.no/oppskrifter/2736-spoon-cacio-e-pepe-poteter-med-fisk/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.