Dobbelbakte poteter med cheddar og blåmuggost

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

4 stk bakepotet
100 g cheddar, revet
100 g blåmuggost, smuldret
2 dl rømme, lett
2 dl kremfløte
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
1 håndfull timian, frisk, grovhakket
1 håndfull pekannøtter, usaltet, grovhakket

Tilbredningstid: 1 time og 20 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Bakt potet står høyt på listen over våre comfort food-favoritter. Spesielt denne, bakt to ganger med cheddar og blåmuggost!

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Vask potetene og legg over i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 1 time til de er møre. 
  3. Ta potetene ut av ovnen og la de avkjøles i 10 min. Senk ovnstemperaturen til 175 grader. 
  4. Del potetene i to og ta ut mesteparten av potetkjøttet med en skje. Legg over i en bolle og bland inn kremfløte, rømme, halvparten av blåmuggosten og cheddaren. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper. 
  5. Fordel blandingen i potetskallene, topp med resten av osten og stek i ca. 20 minutter. 
  6. Mens potene står i ovnen kutter du timian og nøtter. Strø over de ferdigstekte potetene. 

kolonial.no/oppskrifter/2738-spoon-dobbelbakte-poteter-med-cheddar-og-blamuggost/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.