Enkel potet- og purreløksuppe med torskebiter
Elin Larsen

Enkel potet- og purreløksuppe med torskebiter

30 minLett
kr 227,80
2 porsjonerkr 41,33 per porsjon
Jeg er en ihugga suppefan, så fremt suppen er hjemmelaget med ferske gode råvarer. Da smaker supper fortreffelig godt, og er et fullverdig måltid-spesielt hvis en tilsetter noen biter fisk eller grønnsaker.

Suppe
2 stkPurreløk
350 gPoteter
1 dlEplejuice
5 dlVann
8 gMaldonsalt
Fisk
150 gFersk torskefilet, uten skinn
1 ssSmør, usaltet
1 ssOlivenolje, liten
Instruksjoner
1

Finhakk purreløk og kutt potetene opp i små terningr.

2

Varm en stor kjele, og hell i en god klunk med ekstra virgin olivenolje. Hell purre- og potetbiter i kjelen, og la surre til alt blir blankt og det lukter godt. Gi det tid- da blir det en smaksrik suppe. Tilsett eplemost (kan erstattes med ekstra vann) og vann.

3

La suppen småkoke i 15- 20 minutter. Mos i blender eller med stavmikser- sørg for at suppen er klumpfri og kremete. Tilsett maldonsalt. Visp godt, og smak til. Tilsett mere salt etter behov.

4

Varm en stekepanne, og tilsett litt olivenolje og usaltet smør. Tilsett torskebiter. Stek på middels varme og dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper.

5

Server suppen rykende varm med stekte torskebiter og finhakket purreløk (til veganere dropp fisken- suppen smaker like godt med noen dampede grønnsaksbiter).