Eplecrumble med ingefær

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Eplefyll
6 ss sukker
1 klype kanel
1 stk vaniljestang
3 stk eple, røde, revet
3 stk eple, røde, i terninger
1 ts ingefær, fersk, revet
1 stk sitron, skall og saft
Smuldre - topping
100 g hvetemel, siktet
50 g havregryn
100 g sukker
1 klype kanel
100 g smør
1 håndfull pekannøtter, usaltet, hakket
4 dl fløteis, vanilje

Tilbredningstid: 10 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Eplecrumble er en høstklassiker. Et lite hint av ingefær gjør den ekstra spennende!

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Først lager du eplekaramell: Varm en stor stekepanne på lav temperatur og tilsett sukkeret. Ikke rør, men rist på pannen til sukkeret smelter og karamelliseres.
  3. Mens sukkeret smelter forbereder du de andre ingrediensene. Riv 3 av eplene på et grovt rivjern og kutt resten i terninger. Du trenger ikke skrelle eplene. Fjern frøene fra vaniljestangen, riv ingefær og sitronskall og klem ut sitronsaft.
  4. Når sukkeret er karamellisert tilsetter du kanel og vaniljefrø og blander lett sammen før du rører inn de revne eplene. La det småkoke i 1-2 minutter.
  5. Så tilsetter du eplebiter, sitronsaft, revet sitronskall og ingefær. Bland godt sammen og la det småputre i 1-2 minutter.
  6. Mens det putrer finhakker du nøttene og blander sammen med mel, havregryn, sukker og kanel. Bruk hendene og smuldre inn smøret.
  7. Ha epleblandingen over i en ildfast form, topp med smuldretoppingen og stek i ovnen i 12-14 minutter til toppingen er gyllen.
  8. Server med is.


kolonial.no/oppskrifter/2741-spoon-eplecrumble-med-ingefaer/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.