Tagliatelle med kremet gresskarsaus, stekt sopp og ristede mandler
Oda

Tagliatelle med kremet gresskarsaus, stekt sopp og ristede mandler

35 minLett
kr 233,85
4 porsjonerkr 39,24 per porsjon
Kombinasjonen gresskar, sopp, mandler og parmesan gjør denne retten til skikkelig kosemat!

1 stkGresskar, butternut
1 ssOlivenolje, liten
10 gSalvie, frisk, fersk
0,5 stkHvitløk, kinesisk
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
400 gTagliatelle
35 gMandler, skivede
250 gChampignon
2 dlGrønnsakbuljong
125 gParmesan, blokk
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Vask og rens gresskaret, del opp i små terninger med skallet på. Legg på et stekebrett med bakepapir og bland inn olivenolje, kuttet salvie, finsnittet hvitløk, salt og pepper. Stek i ovnen ca. 20 minutter til de er helt møre.

2

Kok pasta etter anvisning på pakken.

3

Rist mandelskivene ca. 2-3 minutter i tørr stekepanne, og sett til side. Skjær soppen i skiver og stek i pannen på middels høy varme med litt olje.

4

Når gresskaret nærmer seg ferdig, kok opp 2 dl vann med buljong og hell over i en blender. Tilsett gresskarterningene og kjør til en fløyelsmyk saus. Tilsett mer vann om du trenger. Smak til med mer salt og pepper.

5

Bland gresskarsausen sammen med den ferdigkokte tagliatellen og topp med revet parmesan, sopp, litt olivenolje og mandelskiver.

6

Server tagliatelle med kremet gresskarsaus, stekt sopp og ristede mandler.

Har du ikke blender heller du gresskarblandingen og buljong over i en stor bolle, og kjører det fløyelsmykt med en stavmikser.

Foto:

Silje Feiring