Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

30 min
15 min forarbeid
Middels
stk gresskar, hokkaido
dl solsikkeolje og stekeolje
pk kryddermiks, kjøtt
fedd hvitløk
klype salt, havsalt
stk pitabrød
stk hjertesalat
Fennikel slaw
stk fennikel, frisk
fedd hvitløk
stk lime
dl yoghurt, gresk
Tomatsalsa
stk tomat
stk rødløk
stk lime

Gyros er en tradisjonell gresk rett hvor kjøtt stekes på spyd og rulles i pita. I denne oppskriften har vi byttet ut kjøttet med gresskar. Gresskar har en litt trådet konsistens, deilig smak og masse gode næringsstoffer som gjør den til et supert alternativ til kjøtt.


  1. Forvarm ovnen til 230 grader. Ta pitabrødene ut av fryseren.
  2. Del gresskaret i 8 båter. Fjern frøene, men behold skallet på - det kan spises.
  3. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel gresskarbåtene og hele hvitløksfedd med skallet på. Dryss over olje, kryddermiks og salt. Gni det inn med hendene og bak i ovnen i 15 minutter. 
  4. Mens gresskaret står i ovnen lager du fennikelslaw; vask fennikel og lime. Rens hvitløksfeddene. Bruk et rivjern til å rive fenikkelen  grovt. Hvitløk og limeskall (kun det grønne) river du fint . Bland sammen med limesaft og gresk yoghurt. Smak til med salt og sett til side.
  5. Så lager du tomatsalsa; rens rødløken, kutt den i tynne skiver og skyll med vann. Del tomatene i terninger og bland sammen med løk og limesaft. 
  6. Når gresskaret har stått i ovnen i 15 minutter tar du brettet ut og deler båtene i ca. 2 cm skiver. Press hvitløken ut av skallet med en skje og bak alt videre i 5 minutter. 
  7. Når det er et par minutter igjen av steketiden på gresskaret, legger du pitabrødene inn i ovnen på en rist.
  8. Vask og finsnitt hjertesalaten. Ta pitabrød og gresskaret ut av ovnen.

Fyll brødene med hjertesalat, gresskar, fennikelslaw og tomatsalsa.


Tips fra Solvold

Ikke vær redd for å skru opp temperaturen på ovnen din dersom du synes den er litt svak. Du kan fint steke gresskar på 250 grader med litt kortere tid, bare følg nøye med.

I klassisk tzatziki er det agurk som gjelder, men hvis du bytter det ut med fenikkel får du en herlig anissmak på tilbehøret. I Hellas gror anis fritt i naturen og er en viktig del av det greske kjøkken.

Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Gresskar Hokkaido Portugal, 1 stk
0 stk Gresskar Hokkaido
Allerede i handlekurven Portugal, 1 stk
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Taco Spice Mix 28 g
0 stk Taco Spice Mix
Bytt Allerede i handlekurven 28 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Pitabrød Fine, 6stk, 480 g
0 stk Pitabrød
Bytt Allerede i handlekurven Fine, 6stk, 480 g
kr.
Hjertesalat Norge, 2 stk
0 stk Hjertesalat
Allerede i handlekurven Norge, 2 stk
kr.
Fennikel Holland, 1 stk
0 stk Fennikel
Allerede i handlekurven Holland, 1 stk
kr.
Store Lime Brasil/Mexico, 3 stk
0 stk Store Lime
Bytt Allerede i handlekurven Brasil/Mexico, 3 stk
kr.
Gresk Yoghurt Naturell 750 g
0 stk Gresk Yoghurt Naturell
Bytt Allerede i handlekurven 750 g
kr.
Plommetomat Holland, 500 g
0 stk Plommetomat
Bytt Allerede i handlekurven Holland, 500 g
kr.
Rødløk Strømpe 2 stk  Norge, 375 g
0 stk Rødløk Strømpe
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk Norge, 375 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten