Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Currykylling og grønn hummus i tortilla

fra Silje og Solvold

20 min
10 min forarbeid
Lett
Hurtigsyltet rødløk
ss klar eddik
ts sukker
stk rødløk
Grønn Hummus
stk sitron, saft og skall av
pk kruspersille, frisk
g erter, frosne
dl olivenolje
ts salt, havsalt
Curry kylling
g kyllingfilet
ss curry paste, rød
ts salt, havsalt
ss olivenolje
pk tortillalefse, fullkorn
pk kesam
pk hjertesalat

I denne tortillaen får du den deilige kombinasjonen av spicy thai curry, søte grønne erter og syrlig rødløk. Tortillawraps er praktisk mat i en hektisk hverdag. Nyt dem varme på tallerkenen, eller pakk inn i aluminiumsfolie og ta med i hånda.


  1. Forvarm ovnen til lefsene, 200 grader varmluft.
  2. Bland sammen eddik og sukker i en skål. Kutt rødløken i tynne skiver, skyll med kaldt vann og legg over i eddikblandingen. La det stå til du skal servere.  
  3. Riv skallet av sitronen med et rivjern. Grovkutt persilleblader og stilk.
  4. Legg ertene over i en kjele og dekk med vann. Sett på lokk og kok i 1 minutt. Sil vannet av ertene og ha tilbake i gryten sammen med olivenolje, persille, saften og skallet av sitronen. Kjør alt sammen glatt med en stavmikser. Smak til med salt. 
  5. Pakk lefsene inn i aluminiumfolie, legg de i ovnen og varm i  ca. 8 minutter.
  6. Strimle kyllingfileten og bland sammen med curry og salt direkte på fjølen. Varm litt olje i en stekepanne og stek kyllingstrimlene i 2-3 minutter, eller til de er gjennomstekte. Mens kyllingen steker vasker du salaten og kutter den i strimler på langs.
  7. Ta lefsene ut av ovnen, smør på ertehummus og fordel kylling, hurtigsyltet rødløk, salat og kesam. Rull sammen og server.

Tips fra kokkene:

  • Når du skal bruke rå løk i maten, er det et godt tips å skylle den i vann. Dette gir en mildere smak. 
  • Erter fungerer supert i hummus og er et spennende, og ikke minst billig, alternativ til klassisk kikerthummus. Du får en søtere og rikere smak og godt med kostfiber. Har du ikke stavmikser kan du lage den grovere ved å bruke en gaffel eller potetstapper. 

Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Eplecider Eddik 473 ml
0 stk Eplecider Eddik
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 473 ml
kr.
Sukker 1 kg
0 stk Sukker
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 kg
kr.
Rødløk Strømpe 2 stk  Norge, 375 g
0 stk Rødløk Strømpe
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk Norge, 375 g
kr.
Sitroner 2/3 stk Spania/ Sørafrika, 400 g
0 stk Sitroner 2/3 stk
Bytt Allerede i handlekurven Spania/ Sørafrika, 400 g
kr.
Fersk Kruspersille i Beger, Etiopia, 20 g
0 stk Fersk Kruspersille
Allerede i handlekurven i Beger, Etiopia, 20 g
kr.
Erter 350 g
0 stk Erter
Allerede i handlekurven 350 g
kr.
Olivenolje Extra Virgin 0,5 l
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Kyllingfilet Naturell, 380 g
0 stk Kyllingfilet
Bytt Allerede i handlekurven Naturell, 380 g
kr.
Red Curry Paste 110 g
0 stk Red Curry Paste
Bytt Allerede i handlekurven 110 g
kr.
Tortillas 8 stk Medium ca 20 cm
0 stk Tortillas
Bytt Allerede i handlekurven 8 stk Medium ca 20 cm
kr.
Kesam Mager 300 g
0 stk Kesam Mager
Bytt Allerede i handlekurven 300 g
kr.
Hjertesalat Norge, 2 stk
0 stk Hjertesalat
Allerede i handlekurven Norge, 2 stk
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten