Minestronesuppe med tortellini
Oda

Minestronesuppe med tortellini

20 minLett
kr 182,30
4 porsjonerkr 31,75 per porsjon
Her får du en superrask variant av den tradisjonelle minestronesuppen, med frosne rotgrønnsaker og tortellini. Har du brød du vil bruke opp kan det rives i grove biter og tilsettes i suppen rett før servering for en ekstra fyldig suppe.

Minestronesuppe med tortellini
1 stkGul løk
400 gTomater, hakkede
2 stkGrønnsakbuljong
10 dlVann
750 gRotgrønnsaker, fryst
500 gTortellini, vegetarfyll
10 gFersk basilikum, finhakket
0,5 dlOlivenolje, liten
100 gMozzarella, revet
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Vask, rens og finhakk løk. Ha løk og hakkede tomater i en passe stor kjele. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.

2

Tilsett buljongterning, vann og frosne rotgrønnsaker. Kok videre i ca. 2-3 minutter.

3

Vend inn tortellini og kok i ca. 2 minutter. Mens suppen koker ferdig finhakker du basilikum, både blader og stilk.

4

Ta kjelen av platen og tilsett olivenolje, finhakket basilikum og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

5

Server rykende varm minestronesuppe med tortellini. Topp gjerne med mer revet mozzarella om ønsket!

Når du skal bruke rå løk i maten, er et godt tips å skylle den i kaldt vann. Dette gir en mildere smak.

Minestronesuppe har blitt laget av italienske husmødre i generasjoner og er tradisjonelt en suppe hvor man bruker de grønnsakene man har for hånden. Frosne grønnsaksblandinger er supre for å spare tid på kutting og fungerer godt i supper og gryter. Frysing er en naturlig måte å konservere grønnsaker på og gjør at de holder godt på både smak og næringstoffer.