Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Fiskeburger med kanaripoteter

fra Silje og Solvold

35 min
20 min forarbeid
Middels
Kanaripoteter
g poteter
l vann
dl salt
I ovnen
g cherrytomater, røde
stk fiskeburger
ss solsikkeolje og stekeolje
Agurkslaw
stk agurk
ss kesam
fedd hvitløk
pk dill, frisk
ts klar eddik

"Patatas canari" er en fantastisk måte å koke poteter på. De får en deilig myk konsistens og en skorpe som smaker utrolig mye. Sammen med de andre middelhavssmakene har du en spennende vri på den klassiske fiskeburgeren.


  1. Forvarm ovnen til 215 grader. 
  2. Skyll potetene og legg over i en passende kjele. Hell over vann og tilsett salt. Kok opp, sett på lokk og la potetene koke til skallet krymper, i ca. 10 min.
  3. Skrell løken og kutt i tykke skiver, ca 5 mm. Fordel de utover ett stekebrett med bakepapir. Sprinkle med litt solsikke olje og stek de i ovnen i 10 minutter.
  4. Mens løken står i ovnen vasker du tomatene og bruk en skarp kniv og lag et lite stikk igjennom skallet. 
  5. Vask agurken og riv den grovt på ett rivjern. Skvis vannet lett ut. Riv hvitløk fint og bland sammen med agurk, kesam, eddik og dill.
  6. Ta brettet med løk ut av ovnen, og dytt til side løken. Legg over tomater og fiskeburgere. Stek videre i 5 minutter. 
  7. Sil vannet av potetene og legg over på et bakepapir slik at de fordamper. Ikke dekk dem til.
  8. Topp burgerne med agurkslaw, tomater og server kanaripotetene ved

Tips fra Solvold: 

Nøkkelen til disse potetene er å ha i nok salt. Mengden salt kan virke litt skremmende, men dette legger seg bare på utsiden av poteten. Her er det viktig å koke potetene med lokk, når saltet er oppløst i vannet vil potetene flyte rundt og lokket hjelper med å fordele varmen bedre. Ikke bruk poteter med hardt eller ødelagt skall, det gjør potetene salte inni og hardt skall blir som gummi. 

Fiskeburgere er ferdig brunet og blir ikke bedre av å stekes på nytt i en panne. Stekeovnen fordeler varmen bedre, krever mindre fett, stekeos og oppvask. 


Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Norske Nypoteter Uvasket, Solist/ Folva, 1 kg
0 stk Norske Nypoteter
Bytt Allerede i handlekurven Uvasket, Solist/ Folva, 1 kg
kr.
Seltin Original, 550 g
0 stk Seltin
Bytt Allerede i handlekurven Original, 550 g
kr.
Tomater, Piccolo Norge, 200 g
0 stk Tomater, Piccolo
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 200 g
kr.
Burger av Torsk & Hyse 86%, 500 g
0 stk Burger av Torsk & Hyse
Bytt Allerede i handlekurven 86%, 500 g
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Stor Agurk Norsk, 1 stk
0 stk Stor Agurk
Bytt Allerede i handlekurven Norsk, 1 stk
kr.
Kesam Mager 300 g
0 stk Kesam Mager
Bytt Allerede i handlekurven 300 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Fersk Dill i Beger, Etiopia, 20 g
0 stk Fersk Dill
Allerede i handlekurven i Beger, Etiopia, 20 g
kr.
Eplecider Eddik 473 ml
0 stk Eplecider Eddik
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 473 ml
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten