Rask thai nudelsalat
Oda

Rask thai nudelsalat

20 minLett
kr 295,72
4 porsjonerkr 25,00 per porsjon
En rask og enkel thaisalat med koriander, peanøtter og sprøstekt løk. I Thailand bruker de ofte grønn papaya i maten, men her brukes grønne epler som gir samme sprøhet og syre.

Nudelsalat
250 gEggnudler
2 ssFersk ingefær
1 stkLime, skallet av
1 dlKetjap Manis-saus
1 tsHarissa eller tabasco
0,5 stkLime, saften av
225 gRåkostmiks
1 stkEple, grønne
Topping
20 gKoriander, grovhakket
50 gPeanøtter, salte
4 ssSprøstekt løk
Instruksjoner
1

Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Sil så av vannet og skyll nudlene i kaldt vann.

2

Rens og riv ingefær og limeskall med et rivjern. Bland sammen med ketjap manis, harissa og saften av lime til en dressing. Ha råkostmiksen over i en bolle og vend inn dressingen.

3

Vask, rens og kutt eple i båter og deretter i tynne staver. Bland stavene og ferdigkokte nudler i bollen med råkostmiksen.

4

Ha salaten over på ønsket serveringsfat og topp med grovhakket koriander, peanøtter og sprøstekt løk.

5

Server smakfull rask thai nudelsalat.

Hvor mye du vil krydre salaten er opp til deg. Ikke vær redd for å prøve deg frem med harissa og ingefær.

Salaten står godt som seg selv, men kan også serveres med kylling eller laks.

Foto:

Silje Feiring